- December 2020

Håbløst uinteressant og navlebeskuende. Opgivet efter 100 sider.

"Min kinesiske farmor" er Lars Saabye Christensens levende portræt af sin families historie gennem fire generationer, to århundreder og fra Hong Kong til Hellerup.

 

 

 

***** December 2020

Forrygende fantasi, let læst men fængslende

Med AFTENTID OG MORGENGRY tager Ken Follett os med tilbage til Kingsbridge i en storslået fortælling om de dramatiske begivenheder før JORDENS SØJLER.

 

 

 

**** November 2020
  1. Første bind i en trilogi/slægtsroman. Spændende skrevet og krydret med ikke så kendte historiske/politiske begivenheder.

”Det er de danske som flygter” er en medrivende historie om en families udvikling fra slægtsled til slægtsled; en bog om den nationale sjæl, kvinderettigheder og mangel på samme samt krigens kår og kærlighed, der blomstrer på trods.

 

 

** November 2020

Sjusket Maria Helleberg i en ellers spændende historie.

KONGENS KVINDER handler om de mest magtfulde kvinder i kongens liv: Den entreprenante adelskvinde, Ellen Marsvin, hendes manipulerbare datter Kirsten Munk, som hun fik gift væk til kongen og ikke mindst den egenrådige Vibeke Kruse.

 

 

* November 2020

Besynderlig historie og meget snørklet sprogbrug.

På Klinten har romanens hovedperson Jeppe, som er et sted midt i 30erne, forskanset sig i sine forældres hus for at fuldende sit projekt om maskinoversættelsers brug af forholdsord.

 

 

 

***** November 2020

Fantastisk spændende og autentisk roman om slaveriet og to hvide kvinders oprør imod det i begyndelsen af 1800-tallet.

South Carolina i begyndelsen af 1800-tallet. Sarah er det ottende barn i den velhavende familie Grimke, der bor i byen Charleston, hvor faren er plantageejer, jurist og dommer. Som det var normalt for denne tid og dette sted, har familien husslaver, og på sin 11-års-fødselsdag får Sarah sin egen slave, Hetty, i fødselsdagsgave.

 

**** November 2020

Meget omfangsrig roman om livet på Samsø. Utrolig mange små historier i historien, fængslende og godt skrevet.

Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker.

 

 

**** Oktober 2020

Et spændende nyt bekendtskab med en - for mig ukendt - dansk forfatter som har skrevet mere end 100 bøger.

Johan Knudsen er godsejeren på Bangsbo. Her tager han imod et væld af gæster fra toppen af det danske kulturliv. Heriblandt forfatteren Herman Bang, skuespillerinden Betty Nansen arkitekten Thorvald Bindesbløll
Abelone får job som stuepige blandt det spændende selskab.

 

 

*** Oktober 2020

En blanding af krimi og slægtsroman. Spændende og gribende fortalt.

Liv bor med sin gamle, sære far Vidar og sin teenagesøn Simon. De er en usædvanlig familie, og Liv kan ikke undgå at bemærke naboernes blikke. Når hun arbejder aftenvagt på benzintanken, er hun helt bevidst om, at kunderne kigger på hende.

 

 

 

**** September 2020

Et rigtig spændende gensyn med Klaus Rifbjerg.
Den kendte roman om ungdom, venskaber, spirende kærlighed og bristede illusioner. Med humor og indlevelse fortæller Klaus Rifbjerg om Tores stormende forelskelse i Helle, der helst kun vil holde i hånd. Om Janus' jalousi og om hans erotiske forhold til Ellen.

 

 

 

**** September 2020

Spændende roman om de mexicanske mafiaer og de forfulgte migranters vanskelige vej mod USA. Virkelig godt skrevet.

Lydia driver en boghandel i den mexicanske by Acapulco. En dag kommer en mand ind og køber to af hendes favoritbøger. Hvad Lydia ikke ved, er, at han også er leder af et narkokartel, at hendes egen mand er ved at skrive en større artikel om netop ham.

 

 

 

**** September 2020

Glædelig genlæsning af Selinko's fremragende historiske roman - omend den ikke helt holder sig til den faktiske historie.

Désirée, silkehandlerdatteren fra Marseilles, der var Napoleons første kærlighed og blev siden dronning af Sverige. Romanen er som de bedste eventyr med alt, hvad man kan forlange: kærlighed, politiske intriger, dramatik, romantisk spænding, fester og kroninger.

 

 

**** August 2020

Blændende beretning om nazismens rædselsregime.

BERLIN, 1939. De drømme Amanda og Julius Stenberg har for deres døtre sprænges i stykker, da nazismen får greb om Berlin, og familiens højtelskede boghandel står i flammer, inden Julius sendes i koncentrationslejr. I et forsøg på at redde børnene flygter Amanda mod Sydfrankrig, hvor en gammel vens enke har lovet at give dem tag over hovedet.

 

 

*** August 2020

Herligt gensyn med Leif Panduro klassikeren. Havde dog glemt at halvdelen af romanen foregår i de kaotiske tilstande efter befrielsen - lidt kedeligt i forhold til første halvdel.

 

 

 

 

**** August 2020

Storslået roman på "bare" 1400 sider - og ikke en eneste side var kedelig. Et fabelagtigt værk.

Da den protestantiske Elizabeth 1. bliver dronning af England, vender resten af Europa sig mod England, og i kulissen i Paris venter kusinen, den unge, katolske Maria Stuart, som mange mener, er den retmæssige arving til Englands trone. Elizabeth opretter derfor landets første efterretningstjeneste, der skal advare hende om mulige sammensværgelser og attentatplaner.

 

 

*** August 2020

Dejlig dansk klassiker - men mange gentagelser.

Vittig og bedsk satire over forholdene i et københavnsk gymnasium omkring 1920. Det er den moderne klassiker om Den sorte Skole, der i sin fantasiløshed, åndløshed og terperi knuser de modtagelige barnesjæle, der kommer inden for dens mure.

 

 

***** Juli 2020

Igen en blændende roman af Mich Vraa. Sidder hele tiden og håber på at den aldrig får en ende.

Dusinius vokser op som det 12. og yngste barn i Odense med en far som byens skomager ved afslutningen af det 19. århundrede. De barske vilkår i familien tænder hans ambitioner om velstand og anerkendelse i en tidlig alder. Og allerede som ung formår han at skabe indbringende forretninger, heriblandt det succesrige handelsfirma Vaniljehuset.

 

 

- Juli 2020

Banalt, måtte opgive efter de første 130 sider.

Da hendes kæreste får et job som underviser på en vestjysk højskole, rejser bogens fortæller fra storbyens upersonlige travlhed og direkte i favnen på en bunke overglade økolærere og nysgerrige naboer, der alle brænder af passion for fællessang og lokalsamfundet.

 

 

* Juli 2020

Banalt, forvirrende og uden bund i virkeligheden. Det er bare ikke mig, på trods af New York Times roser den til skyerne.

KVINDEN MELLEM OS er en psykologisk thriller med et mesterligt plot. Den udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn.

 

 

*** Juli 2020

Uhyggelig fortælling, blændende godt skrevet.

 

Offred har kun én funktion i den totalitære republik Gilead: at føde børn, der kan videreføre befolkningen. Hvis hun afviger fra sin påbudte rolle, vil hun - ligesom oprørerne - blive hængt eller sendt væk fra Republikkens sikkerhed for at dø langsomt af radioaktiv stråling.

 

** Juni 2020

En roman på 900 sider fyldt med historieskrivning og detaljeret beskrivelse af arkitektur, dertil krydret med en banal kærlighedshistorie. Alen langt fra Havets Katedral.

I 1901 er Barcelona skarpt opdelt mellem de rige og de fattige. En politisk uro breder sig i byen, mens arbejderbevægelsen vinder mere og mere indpas i befolkning. Imens ruster den katolske overklasse sig til konfrontationen. Et sted midt imellem de to kontraster er kunstneren Dalmau Salas fanget.

 

 

*** Juni 2020

Fantastisk flot fortællestil men bliver lidt for detaljeret, gentagende og langsommelig. Første bind i en trilogi.

At høre hjertet slå udspiller sig primært i Burma, og den eksotiske baggrund danner en perfekt ramme for denne kærlighedsroman.En morgen forlader Julia Wins burmesisk fødte far familiens hjem i New York for aldrig siden at vende tilbage.

 

 

*** Jun 2020

Igen en humoristisk fortælling om naive Erna - altså barnebarnet til den Erna vi mødte i Erna i krig.

Foregår også i den lille Sønderjyske by Bramstrup, og barnebarnet Erna har ligesom sin mormor også en søn, Kalle, som (heller ikke nu) har så mange kopper i skabet, som man siger i Sønderjylland.

 

 

 

**** Jun 2020

Underfundig og sjov roman om Erna der selv mener at have vundet 1. verdenskrig for de allierede. Bragende godt fortalt.

Erna i krig” er Erling Jepsens historiske og underfundige roman om Erna, der følger sin søn, Kalle under hans tid i tysk krigstjeneste under første verdenskrig.

 

 

**** Maj 2020

Godt fortalt historie om rystende skæbner i Østrig.

Med udgangspunkt i to familiers barske skæbne i 30’ernes Wien beretter Clayton om et grusomt kapitel i Europas historie – og en kvindes heltemodige indsats for at redde så mange liv som muligt fra nazisternes favntag. Romanen er baseret på virkelige hændelser og er en uafrystelig og gribende beretning.

 

 

*** Maj 2020

En interessant lille novelle samling der ud over beskriver udfordringerne ved at leve i en kibbutz også kommer med store filosofiske betragtninger.

50′erne kører på sidste vers og i en israelsk kibbutz ved navn Yekhat er fællesskab og sammenhold højt prioriteret. Men er disse ting overhovedet til stede, når det kommer til stykket?

 

 

**** Maj 2020

Velskrevet roman om den fattige Napoli dreng Amerigo.

Napoli 1946. Syvårige Amerigo hutler sig igennem til­værelsen sammen med sin mor i et af Napolis fattigste kvarterer. Men da hans mor får mulighed for at sende ham nordpå vinteren over, slår hun til. Amerigo bliver sat på et tog til Bologna, og da vinteren er omme, er hans liv ændret for altid. Drengen fra Napoli giver stemme til de 70.000 børn, der i tog krydsede den italienske halvø efter krigen. I Norditalien fik børnene mulighed for et bedre liv, men adskillelsen havde også store menneskelige konse­kvenser.

 

*** Maj 2020

5. bind.

Spændingsniveauet bevares - men fantasien flyver frit.

 

 

 

*** Maj 2020

4. bind i Clifton sagaen. Noget bedre end 3. bind.

Fjerde bind i Jeffrey Archers Clifton-krønike. Harry Clifton og hans hustru Emma styrter til hospitalet, hvor deres søn Sebastian er blevet indlagt efter en alvorlig bilulykke. Imens finder et snedigt udtænkt magtspil sted i Barrington Shipping Company,

 

 

* maj 2020

For nemt alene at pege på de sociale og politiske forhold som årsag til farens tidlige død. Øv. Og iøvrigt en roman på bare 50 sider.

Hvem slog min far ihjel er en selvstændig opfølger til Færdig med Eddy Bellegueule. Da Louis møder sin far igen efter fem år, er faren en nedbrudt og knækket mand. Med udgangspunkt i en række barndomsnedslag reflekterer Louis over farens liv, fra fødsel til social død.

 

 

*** maj 2020

På en gang rystende fortælling om de fattige forhold i en lille fransk landsby, men også noget tyndbenet sammenlignet med de mange danske pendanter.

Færdig med Eddy Bellegueule er en stærk og personlig beretning om homoseksualitet og en mønsterbryderfortælling om at vokse op på samfundets bund.

 

 

*** maj 2020

Historisk drama om 1. verdenskrig og Zarens fald i Rusland.

Forfatteren fortæller den (næsten) sande historie om Caroline Ferridays mor og hendes venskab med en russisk adelig kvinde.

Eliza Ferriday venter i spænding på at forlade New York og rejse mod Sofya Streshnayvas hjemland i Sankt Petersborg. De to blev tætte veninder efter at have mødt hinanden i Paris. Men året er 1914 og krigen kan snart ikke længere undgås.

 

**** april 2020

Utrolig fængslende historie om 3 kvindeskæbner under 2. verdenskrig.

Blomstrende syrener er baseret på den sande historie om amerikanske Caroline Ferriday, der hjalp en gruppe polske kvinder fra koncentrationslejren Ravensbrück, hvor de var blevet udsat for medicinske forsøg under naziregimet.

 

 

** april 2020

Lever slet ikke op til hans første bog, Den underjordiske jernbane. Meget fragmenteret og mangler den røde tråd.

Elwood Curtis er ambitiøs. Han følger omhyggeligt sin skole, og kæmper i Dr. Martin Luther Kings ånd fredeligt for de sorte amerikaneres rettigheder. Men i 1960’ernes skarpt raceadskilte Sydstater skal der ikke mange fejltrin til før, en ung sort mand uretfærdig fældes af loven. Elwoods drømme om college smuldrer fra hinanden, og han bliver sendt på opdragelsesanstalten Nickel Academy.

 

** april 2020

Underholdningsværdien falder dramatisk - først i slutningen af bogen lever den op til forgængerne. Nu er det tid til pause fra Clifton.

London, 1945. Englands befolkning holder vejret, mens Overhuset voterer om det er Harry eller Giles, der er den retmæssige arving til Barrington Shipping Line.

 

 

*** april 2020
Stadig underholdende omend der er tilsat godt med fantasi,

Harry Clifton, som har byttet identitet med sin omkomne kollega, Tom Bradshaw, bliver anholdt for overlagt mord, da han går fra borde i Amerika.

 

 

 

**** marts 2020

Første bind af 8 i serien Clifton krønikken. Spændende og let læst.

Fortællingen om Harry Cliftons liv, starter i England efter Første Verdenskrig.

Selvom han stammer fra en fattig arbejderfamilie i Bristol, tager hans talenter ham en anden vej og til alles overraskelse bliver han tilbudt et stipendium fra en velanset drengeskole.

 

 

*** mar 2020

Utrolig relevant i disse corona tider. Men meget, meget lang og et enormt persongalleri.

Næppe er den danske læge Karoline Branner ankommet til Genève for at starte på en frisk som koordinator i WHO’s afdeling for pandemibekæmpelse, før en ny og dødelig influenza bryder ud.

 

 

 

** mar 2020

Egentlig meget god læsning - men plottet alt for virkelighedsfjernt.

Alicia Berenson lever et celebert liv som anerkendt kunstmaler. Hun er gift med en kendt modefotograf, bor i et stort hus på en prominent adresse i London, og på overfladen er hendes liv perfekt. Men en aften da Alicias mand Gabriel kommer hjem fra arbejde, skyder Alicia ham fem gange i hovedet, hvorefter hun nægter at tale.

 

 

*** mar 2020

En meget flot debutroman. Idérigt opbygget med nogle spændende og vedkommende historier.

Vi følger to kvinder på deres 40-års fødselsdag. Den ene Maria har netop fundet ud af, at hendes mand er hende utro. Den anden Maria er lige blevet degraderet fra sin høje stilling og kan ikke finde ud af at fortælle det til sin mand, som netop beundrer hende så meget for hendes succes.

 

 

** mar 2020

En modbydelig bog på linie med Dødevaskeren. Uhyggeligt hvordan de Ægyptiske myndigheder behandler demonstranterne og hvor korrupt systemet er. Men alt for lang og alt for ubehagelig.

Året er 2011, og den egyptiske revolution kulminerer i det centrale Cairo, hvor mange tusinder egyptere kræver præsidentens afgang.

 

 

*** mar 2020
En meget sørgmodig historie blændende fortalt.

På en gård i Gudbrandsdalen kommer et mærkværdigt tvillingepar til verden. De er vokset sammen ved fødslen og er i stand til at væve smukke billedtæpper, der efter sigende viser fremtiden. Efter tvillingernes død støbes der nogle kirkeklokker til ære for dem, og lyden af disse klokker bliver en del af de efterfølgende generationers hverdag. Det gælder også Astrid Hekne, der pludselig bliver konfronteret med en præst, som er fuld af nye ideer, og en eksotisk fremmed, der har store planer.

 

 

* mar 2020

Igen en skuffelse at læse såkaldt spændingsroman. Der er SÅ meget der overskrider virkeligheden.

Under en usædvanlig snestorm på Côte dAzur i 1992 forsvinder en ung kvinde, Vinca Rockwell på 19 år, fra en gymnasiekostskole. Hun er efter sigende flygtet sammen med sin filosofilærer, som hun har et hemmeligt forhold til. Ingen ser hende nogensinde igen.

 

 

**** feb 2020

Historisk interessant og lidt uhygge læsning om nekrofili. Utrolig godt skrevet.

I ”En lykkelig slutning” møder vi bedemanden Nicholas, som nedstammer fra syv generationer af bedemænd. Han er begyndt at opdage en ny side af sig selv. Nysgerrigt søger han tilbage i familiehistorien.

 

 

 

***** feb 2020

Rystende fortælling om folks egoisme.

Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene.

 

 

*** feb 2020

Fortsættelse af Dødevaskeren om Frmesk's liv i Kurdistan og Danmark/Tyskland. Modbydelig og rystende læsning, hvor man hele tiden siger til sig selv "nej, nu løber fantasien vist af med forfatteren".

 

 

 

 

***** feb 2020

Fantastisk spændende beretning om en helt ekstraordinær pige/kvinde.

Dette er den sande beretning om Lily, Jeannette Walls’ bedstemor. Lily er en imponerende kvinde. En af dem der tæmmer vilde heste som 6-årig og flytter hjemmefra – ridende 800 km på en pony – som 15-årig. En kvinde der lærte at mestre et fly lige så godt som en bil, en kvinde der kunne spille poker som en professionel. Gift blev hun også og to børn fik hun, hvoraf det ene er Jeannette Walls’ mindeværdige mor.

 

 

*** feb 2020

Fortsættelsen på Godhavn men bliver lidt mere diffus og langsommelig.

Det er sommer, Bjørk er hos sine forældre, Karen og Jens, som lige er flyttet fra Grønland til Danmark for at være mere sammen med deres tre børn og børnebørnene.

 

 

 

**** feb 2020

Velskrevet spændende fortælling om de barske forhold i Grønland.

”Godhavn” er en lille by på Diskoøen langt mod nord ved Grønlands vestkyst. Her bor en dansk tilflytterfamilie med tre børn, som på hver deres måde forsøger at finde sig til rette i det lille fangersamfund.

 

 

 

- feb 2020

Useriøs og intetsigende. Opgivet at læse færdig.

EN MAND I TREDIVERNE BLIVER FUNDET KNIVDRÆBT på en legeplads i Lund. Mistanken falder på 19-årige Stella, som et vidne har set. Men hvorfor skulle Stella – en helt almindelig svensk teenagepige – slå en tilfældig forretningsmand ihjel?Stellas far er præst, og hendes mor forsvarsadvokat, og mens mistænkeliggørelsen og fordømmelsen vokser, kæmper de for deres datter.

 

 

**** feb 2020

Fængslende roman om Knud der rejser til Skotland og får et spændende liv der.

Det er 1920. Knud har gjort en pige gravid, og han mærker verden styrte sammen om sig. Livet må have mere at byde på end ægteskab og slid og slæb, synes han.Knud flygter til Skotland, hvor arbejdskampene raser omkring ham, og hans indre kamp raser med. Et nyt liv tager form, og lykken er inden for rækkevidde.

 

 

*** jan 2020

Sjov familie saga der fortælles i kapitler med hver sin lille historie.

familiekrønike, der følger en sønderjysk slægt gennem hundrede år af danmarkshistorien.

 

 

 

** jan 2020

Højest besynderlig og uforløsende roman.

17-årige Sandrine har netop forladt det krigsramte Frankrig og ankommer i 1945 til Sverige. Med sig har hun kun hemmeligheder og et ufødt barn, som hun ikke har tænkt sig at beholde. Blot syv måneder senere befinder hun sig i den svenske skærgård og er en respekteret læges unge brud.

 

 

 

* jan 2020

Min første lydbog som er hørt medens jeg tegner. Fungerer godt omend denne roman er meget primitiv.

"Amerikaneren" er historien om Max, en umoden ung mand fra Danmark, der i 1930 emigrerer til Amerika og slår sig ned i New York. Her skaber han sig et nyt liv og hengiver sig til sine drømmes Amerika - et sted, hvor man aldrig står til ansvar og aldrig behøver at blive voksen. Gang på gang bliver han dog hevet ud af sine fantasier, når politisk tumult og dunkle tider begynder at sive ind i hans liv. Inden længe må Max tage stilling til alt fra jødehad til en fremtid med rumskibe og evige motorveje.

 

 

*** jan 2020

Spændende, rystende med velformulerede  beskrivelser af modsætningerne mellem hvide og sorte.

Violet Rue Kerrigan har levet i eksil fra sin familie siden hun var tolv år. Nu er hun en ung kvinde og ser tilbage på sit liv og de valg, hun dengang traf.

Joyce Carol Oates stiller i ”Mit liv som rotte” spørgsmål om familie, etik og loyalitet. Violets ældre brødre stod bag mordet på en sort, amerikansk dreng, og Violet valgte at vidne imod sin familie.

 

**** jan 2020

Utrolig omfattende beskrivelse af Blixens år i Afrika. Tom Buk-Swienty har virkelig forstået at dramatisere situationen omkring Karens Coffee.

Med sin medrivende og store fortælleglæde og på baggrund af en omfattende, nylig offentliggjort brevkorrespondance, der gør det muligt at tegne et nyt og frisk portræt af LØVINDEN

 

 

 

*** jan 2020

Rystende læsning om indvandrermiljøet.

Fortællingen veksler mellem beskrivelser af forældrenes flugt fra Iran via Sovjet til den københavnske vestegn. Aydin Soei fortæller om sin opvækst i Avedøre, hans fars tiltagende voldelige adfærd over for sin familie – og det mord, han ender med at begå

 

 

 *** dec 2019

Interessant fortælling, men slet ikke på niveau med Ser du Månen.

De pakistanske stammeområder er blevet arnested for terrorister, som truer sikkerheden i Danmark og Vesten. Men de uvejsomme bjerge huser også et af verdens ældste stammefolk, mehsud, som er berømt og berygtet for sine kriger-traditioner.Den danske forfatter og journalist, Puk Damsgård , har i al hemmelighed bevæget sig ned langs grænsen   til Wasiristan for at besøge en mehsud-familie med den 65-årige patriark, Rustam Khan, i centrum.

 

*** dec 2019

Let læselig roman om det bedre borgerskab. Lidt intetsigende.

Ane, der engang forlod sin familie for at være sammen med en mand, hun var dybt forelsket i. Nu er han dog død, og Ane forsøger at komme sig over sit tab og skyldfølelsen over at have efterladt familien.

 

 

 

** dec 2019

8. og sidste bind i det store værk. Igen masser af gentagelser men også spændende beretninger om nord/syd konflikten og indianer oprøret.

Der er udbrudt krig mellem nordstaterne og sydstaterne, og det store indianeroprør spreder skræk og rædsel – også i de svenske nybyggeres små hjem. Kristina dør som følge af for mange børnefødsler, og endelig må det allersidste brev hjem skrives.

 

*** dec 2019

Spændende krimi hvor forbryderen dog hurtigt gættes. Men velskrevet og iderig, selvom man sidder tilbage med en tom fornemmelse når bogen er læst.

På en kvælende varm sommerdag sidder 11-årige Jack og hans to søstre i deres bil, som er brudt sam-men, og venter på, at deres mor skal komme tilbage og redde dem. ”Jack har ansvaret,” sagde hun. ”Jeg er snart tilbage.”

Men hun kom ikke tilbage. Hun kom aldrig tilbage.

 

** dec 2019

Irriterende mange gentagelser fra tidligere bind og rigtig mange sider med Kristinas forhold til gud.

Livet ved søen Ki-Chi-Saga i Minnesota er blevet hverdag, men Kristina har aldrig kunnet glemme det gamle land, og samtidig besværes hun af for mange børnefødsler. Hun beder til gud om goldhed, men han svarer hende med frugtbarhed. "Velsignet kvinde" er syvende del i Vilhelm Mobergs udvandrersaga.

 

 

*** dec 2019

Lidt overfladisk og kedeligt sprogbrug, som er kendetegnende for Maria Helleberg.

Slægtsroman om forholdet mellem en mor og datter, der tager kampen op for at få et bedre liv på landet i Thy omkring år 1900. Det er en roman om to stærke kvinders vandring gennem et liv, der går brat ned og langsomt op. Om Mariane, der kunne være blevet frue på en herregård, men i stedet ender i Vester Vandet, alene med en stor børneflok, da hendes mand stikker af for at prøve lykken i Amerika.

 

 

**** dec 2019

Fremragende slægtsroman !!!

Stærk og knugende fortælling om et pigeliv på 1930?ernes Langeland. Marie vokser op på Langeland 1930?erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag - også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt.

 

** nov 2019

Historien er fortsat god, men ødelægges på det skammeligste af forfatterens uendelig mange kommentarer indblandet i romanen.

Det er blevet 1968, og der er opbrud og værdiskred på alle fronter. Majs datter, Stine, er blevet student og læser som den første i familien på universitetet. Jostein er stadig forretningsmand, nu handler han med chokolade og ser også sådan ud.

 

 

***** nov 2019

Utrolig spændende og velskrevet roman som ud over pragtfulde naturbeskrivelser er fyldt med romantik, drama og krimi. Nok årets bedste bog.

Kya Clark er en egenrådig, intelligent og følsom pige, som vokser op i North Carolinas sumpskov. Moren og Kyas fire ældre søskende forlader alle hjemmet en efter en. Hun efterlades alene med sin voldelige far indtil, også han forsvinder. Nu er hun kun overladt til sig selv og kampen for at overleve. Men som del af sumpens fattigdom har det omkringliggende samfund svært ved at acceptere hendes lasede tøj og anderledes adfærd.

 

**** nov 2019

Stadig fængslende historie....

I 1956, hvor "Byens spor - Maj" begynder, er Maj kørt fast i sin tilværelse. Hun ønsker sig et mere indholdsrigt liv, hvor hun ikke kun går derhjemme og plejer sine store børn. Derfor siger hun begejstret og med en vis usikkerhed ja til et job som receptionist på sin afdøde mands reklamebureau.

 

 

**** nov 2019

Fængslende fortælling i atypisk fortællestil. Lidt meget Oslo geografi men nogle interessante karakterer. Bind 1 af 3.

Da Lars Saabyes mor døde for nogle år siden, fandt han nogle hæfter med hendes optegnelser om arbejdet som frivillig i Røde Kors. Disse notater er udgangspunktet for en medrivende historie om Oslo i efterkrigstiden, hvor pengene var små, livet forudsigeligt og den hedeste drøm var at få telefon. I ejendommen på Kirkeveien møder vi den 32-årige Maj Kristoffersen, hjemmegående og aktiv i Røde Kors, og ægtefællen Ewald

 

**** November 2019

Spændende og velfortalt historie.

I Hvidovre er Frank vokset med sin mor og sin afdøde far, Rock Tage, som aften efter aften spillede på Strøget med sin guitar, og for dette kun fik tyret diverse genstande efter sig. Men alt dette er en hemmelighed, for nu er Frank sammen med Thea fra den ultra-velhavende Holmberg-familie.

 

 

*** nov 2019

Banal men spændende kærligheds thriller.

Angela møder Jason Powell, da hun serverer til en middag i det luksuriøse East Hampton. Hun forestiller sig ikke, at der er tale om andet end en sommerflirt, men den flotte og karismatiske økonomiprofessor har andre planer – og året efter er de gift.

 

 

Opgivet nov 2019

Træg, træg og kedelig....

En historisk roman om naturvidenskab, tro og overtro - men også om kærlighed.

1893. Noget skræmmende er blevet set i marsken langs kysten ved Essex, og i den lille by Aldwinter er folk på randen af hysteri. Rygterne går om, at det er et søuhyre, der før har taget menneskeliv og nu er skyld i et nyt dødsfald.

 

*** okt 2019

 

I "Guld og vand", der er sjette del i Vilhelm Mobergs udvandrersaga, hører vi om Roberts guldgravereventyr i Californien og om hans alt for tidlige død.

 

 

 

*** okt 2019

Overraskende at det er en (stor) kærlighedsroman gemt af vejen i en historisk roman. Medrivende og interessant.

Den unge englænder Jean Paget var krigsfange i Sydøstasien under Anden Verdenskrig. Da hun efter krigen arver en betydelig sum penge, beslutter hun at bruge en del af dem på at bygge en brønd til kvinderne i den landsby, hvor hun tilbragte en stor del af krigen. Hendes rejse ender i Australien på jagt efter soldaten Joe Harman, som hun troede var død af den straf, han fik for at hjælpe hende og hendes medfanger med at holde sig i live.

 

**** okt 2019

Historisk roman som desværre udarter sig til en slags krimi. Men mange gode beskrivelser af forholdene i 1880'ernes København.

Nelly arbejder på Rubens væveri, som er en af Danmarks største arbejdspladser. Da en anden ung arbejderske kommer ud for en ulykke, er det Nelly, der sørger for, at hun kommer fri og på hospitalet. Ingen af deres mandlige overordnede vil have noget med ulykken at gøre.

 

 

*** okt 2019

Livet går videre - med mange gentagelser og religiøse overvejelser. Serien skal læses i små bidder.

Ved søen Ki-Chi-Saga i Minnesota har Karl Oskar og Kristina Nilsson taget hul på deres nye liv. Som årene går kommer flere nybyggere til, og efterhånden opstår der et lille samfund med både kirke og skole.

 

 

 

**** okt 2019

Spændende og ærlig gennemgang af Kim Larsens liv og sange.

I Kim Larsen – et livs sange dykker Erik Jensen, Politikens mangeårige musikskribent, ned i de Kim Larsen-sange, der har været danskernes lydtapet igennem fem årtier.

 

 

 

**** sep 2019

En lidt tung start med ellers fuld fart på en meget anderledes roman hvor historien underbygges af J.P Jacobsens ungdomskærestes historie. Sproget er meget direkte og kalder en spade en spade.

Dy Plambecks ”Til min søster” handler om søstre og solidaritet. Andrea er netop gået fra sin voldelige kæreste. Samtidig er søsteren Aya blevet mor til Nola, hvis far har forladt dem. Søstrene er vokset op blandt sprut, stoffer og vold på den ene side og natur og bøger på den anden.

 

 

**** sep 2019

En lidt tung start men sidenhen utrolig fængslende. At en sort forfatter midt i 50'erne kunne skrive så indgående om det hvide bøsse miljø i Paris er imponerende.

Giovannis værelse” er en kærlighedshistorie om identitet og begær i 1950’ernes Paris.

 

 

* sep 2019

Navlebeskuende og drøn hamrende irriterende bog

Lucy Barton har svært ved at genvinde kræfterne efter en blindtarmsoperation. Hendes mor, som hun ikke har talt med i næsten tyve år, kommer og besøger hende på hospitalet på Manhattan. Småsladder om familie og bekendte fra den lille by i Illinois, hvor Lucy er vokset op

 

 

*** sep 2019

Bind IV. Trange kår - men igen mange siders gentagelser.

Karl Oskar og Kristina er endelig nået frem til Minnesota, hvor de for anden gang i deres liv skal stifte et nyt hjem sammen, og de får det ikke let i det nye land.

 

 

 

*** sep 2019

Bind III. Fortsat fængslende men mange tilbageblik og gentagelser.

Karl Oskar og Kristina Nillson er sammen med den lille gruppe immigranter fra Småland nået til New York, men deres rejse er ikke slut endnu. De må fortsætte over land for at nå frem til Minnesota, hvor de vil finde ny jord.

 

 

*** aug 2019

Bind II i den store saga kører lidt trægt i forhold til første bind.

Den lille gruppe af smålandske bønder er kommet om bord på briggen Charlotta, der skal føre dem over Atlanterhavet til New York. Undervejs oplever de mange plager som blandt andet stormvejr, søsyge og skørbug.

 

 

**** aug 2019

Skøn og levende fortælling, fyldt med facts og chokerende historier.

Glæder mig til de næste 7 bind......

I midten af 1800-tallet lever en stor del af den svenske befolkning i stor fattigdom, og den hungersnød, der har ramt landet, gør kun alting sværere. I første del af Vilhelm Mobergs udvandrersaga beslutter en lille gruppe smålandske bønder t sælge deres gårde og drage over Atlanten til det forjættende land på den anden side.

0 aug 2019

Fortsættelse af Berlinerpoplerne, men GAB....Uden bid og fremdrift, så den måtte opgives

Der er gået tre et halvt år, siden Torunn rejste fra Neshovgården og søgte tilflugt hos Christer og hundene på Østlandet. Erlend og Krumme er blevet travle småbørnsforældre med nye og fantastiske udsigter til det gode liv i København.

 

 

*** aug 2019

 

 

En hyggelig sommerlæsning.

For Franny og Jim var turen til Mallorca med deres to børn og venner oprindeligt tænkt som en slags fest. De har 35-års bryllupsdag, og deres datter, Sylvia, er netop blevet student.

 

**** jul 2019

Efter en lidt tung start bliver det til en fængslende roman om Leonora's anstrengte forhold til forældrene.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende.

 

 

* jul 2019

Total plat og ensformig roman hvor nøgleordet er PIK. Så uendelig langt fra Fifty Shades.

”The Mister” er gode nyheder til alle Fifty Shades of Grey-fans. I denne erotiske romance tager E L James læseren ud på endnu et dramatisk eventyr fyldt med hed romantik.

Den unge, rige forfatter Maxim Trevelyan lever et uforpligtet playboyliv. Men da han arver familiens titel og de forpligtelser, der følger med, bliver han nødt til at leve op til sit ansvar.

 

** jul 2019

En noget speciel bog og historie - men fyldt med livsklogskab.

Læs bøger og bliv helbredt !!!Bøger som medicinJean Perdu har en flydende boghandel på en husbåd på Seinen i Paris. Han er ekspert i at “ordinere” bøger som medicin til sine kunder alt efter, hvad de fejler. “Der er bøger, som er gode for millioner af mennesker, andre for blot nogle få hundrede”, forklarer han. “Der er endda lægemidler – jeg mener bøger – som er skrevet for blot et enkelt menneske.”

 

 

**** jul 2019

Fængslende og fuld med livskundskab. Herlig roman.

"Man gjorde et barn fortræd" er den elegante og hjerteskærende fortælling om sarte og forsigtige Kirsten Worm. Kirsten arbejder på kontor, men bor stadig hjemme hos sine forældre på Nørrebro. Hun bruger sine friaftner sammen med sin vilde og udadvendte veninde, Nina, der er hendes diamentrale modsætning. Kirsten længes efter at være som Nina og efter at leve mere frit, men det er en hård kamp at overvinde angsten og se fortidens halvfortrængte rædsler i øjnene.

 

 

*** jul 2019

Meget omfangsrig roman med mange sidespor. Men alligevel lidt fængslende.

"Svøm med dem som drukner" blev i 2014 Norges store bestseller. Romanen følger drengen Edvards liv. Som lille dreng mister han sine forældre i en fransk skov, og fire dage senere befinder Edvard sig pludselig et andet sted i landet. Han vokser op hos sine bedsteforældre i Norge, men da bedstefaren dør står 23-årige Edvard pludselig tilbage med en række ubesvarede spørgsmål om forældrenes død.

 

 

*** jun 2019

Spændende historie om DK´s første hjem for prostituerede. Skrevet  med gammelt sprogbrug, som gør biografien mere vedkommende.

Niels Aage Barfoeds biografiske roman "Spurveskjul" fortæller historien om Thora Esches (1850-1920) spændende liv og omfattende arbejde som forstanderinde på blandt andet Magdalenehjemmet i København, der tog sig af unge kvinder, der ønskede at komme ud af prostitution.

 

 

 

** jun 2019

Meget tyndbenet beretning.

Kastevind er Alberte Windings fine erindringsglimt fra barndommen. Om at forsøge at afkode, hvordan man får de voksne til at få øje på en. Om drenge og det første kys. Om at miste sin mor og være alene med sin sorg. Og om at lede efter sig selv i ret meget rod.

 

**** jun 2019

Barsk historie om japanernes misbrug af koreanske piger. Godt skrevet med vekslende mellem nutid og krigsårene.

Under Anden Verdenskrig bortførte og tvangsprostituerede den japanske besættelsesmagt op mod 200.000 koreanske kvinder. I årevis blev kvinderne udsat for tortur og daglige voldtægter, og mange mistede livet.

 

 

*** jun 2019

Fængslende spændingsroman.

Den nyuddannede politimand Marc er den første som ankommer til ulykkesstedet. En stjålet bil med fire unge er braget ind i et træ i nattens hårde regn efter en gymnasiefest. Føreren af bilen, Jonathan, er omkommet på voldsom vis. Hans venner Tanja, Nikoline og Tanja overlever. Ulykken efterforskes både af Mathilde, Jonathans lillesøster, og af Marc. De vil snart begge komme tættere på aftenens fatale sandhed.

 

 

```` jun 2019

Medrivende og let læst roman - hvor der er fart på.

Det er København i 1980’erne og Filip har ikke mange planer for sit liv – udover aldrig at blive som sin far og mor. Han har gennem sine år på kostskole og jurastudiet oparbejdet en elitær omgangskreds blandt samfundets øverste. Mulighederne ligger lige foran ham.

 

 

 

```jun 2019

Meget afvekslende roman. Til tider meget "langsom og omstændelig" men det meste af bogen spændende og medrivende.

Romanen, der er baseret på forfatteren Betty Smiths egen historie, handler om pigen Francies hårde opvækst i Brooklyn, om mod og kærlighed og kampen for et godt liv. Om en barndom fuld af fortvivlelse og håb, kærlighed og knuste drømme - modgang og triumf – og spandevis af X-faktor.Gennem atten år – frem til 1918 – følger vi den fattige familie Nolan i Brooklyns Williamsburg, New York.

 

 

***** maj 2019

Spændende historie om forsøget på at kolonialisere Grønland - og om Hans Egede. Om muligt endnu bedre end Profeterne i Evighedsfjorden.

Rød mand/Sort mand er en storslået historisk roman om det første møde mellem danskere og grønlændere i starten af 1700-tallet. Om brutale sammenstød mellem præster og hedninge, om kærlighed, død og ondskab og de kræfter, der driver os mod mørket eller lyset.

 

 

` maj 2019

Nej, nej krimi'er er ikke min stærke side. Så er det sagt.

På overfladen virker den lille by Avechot som en helt almindelig bjergby – isoleret, søvnig og tryg – men da en teenagepige pludselig forsvinder, bliver roen forstyrret. Det lille samfund er rystet.

 

 

 

**** maj 2019

Igen en skøn roman af Thorstein Thomsen !

BELLMANS GUITAR foregår i midten af 1950’erne og skildrer tre generationers hverdag i en arbejderfamilie i en forstad til København.

Moren Karin har svært ved at få plads til sit hemmelige erotiske liv. Drengen Jack får med sin venlige karisma skabt gode relationer alle vegne, og på kryds og tværs af generationer. Hans storebror, Thorvald, begynder at udforske kærligheden, og også han bliver hjulpet af Jack.

 

**** maj 2019

Underholdende lille roman om 60'erne, hvor John vokser op som familiens mellemste - men ham der må holde sammen på den splittede familie.

Skøn læsning.

John bor med sin far og mor og to søskende i en 2 ½ værelsers lejlighed. Faren må fem måneder i fængsel, og da han kommer ud, er alt forandret. Moren har fået job, storebroren gør oprør og lader håret gro. 

 

 

**** maj 2019

Anne Ragde som man kender hende. Letlæselig og underholdende !

En opgang i en boligblok i 1965. Velfærden har holdt sit indtog, og husmødrenes arbejdsbyrde er lettet.  I dette miniunivers hersker frodig livlyst og stærk social kontrol.De otte familier i opgangen følger nøje hinandens gøren og laden, og er man heldig kan man få et glimt af konen på 4., der klarer fredagsrengøringen uden en trævl på kroppen.

 

 

**** maj 2019

Igen en blændende og ærlig fortælling af Jens Andersen. Sjovt at genopleve de mediemæssige problemstillinger Frederik har måttet takle. 

Og interessant at høre om de mange spændende udfordringer han har budt sig selv. Et bemærkelsesværdigt menneske ! Andersen har igennem halvandet år fulgt Kronprinsen og baserer sin bog på utallige interviews, både med ham og med hans kone, forældre, venner og mange andre.

 

*** maj 2019

Gribende fortælling om et forvirret barn med flere mødre.

En fortælling om et barn, der vokser op i 50erne under meget turbulens og med en andelse om, at intet er, hvad det giver sig ud for at være - og at hun selv må finde ud af sandheden om sin herkomst.Og det er en historie om et barn, som hele livet lider af ulykkelig kærlighed til sin mor - en mor, der har et meget ambivalent forhold til sandheden om sin ungdoms 'forbudte' passion under be

 

sættelsen og frugten af den

*** maj 2019

Fortsættelsen af Signe, men al, al for mange gentagelser fra det første bind Signe.

Februar 1948. Signe ankommer til Danmark efter tre år i Tyskland. Med sig har hun sin halvandetårige datter, som er resultat af en voldtægt. I den dramatiske efterkrigstid i Tyskland har hun mistet forbindelsen med sit livs store kærlighed. Får hun ham nogen sinde at se igen? Hvad skal hun stille op med sine modstridende følelser over for barnet?

 

 

**** maj 2019

Rystende historie og utrolig velskrevet.

1919 bliver den fireårige Rachel Rabinowitz sendt på børnehjem. Her udfører dr. Mildred Solomon medicinske eksperimenter med børnene som forsøgsdyr. Med store ambitioner om en karriere inden for medicin udsætter hun Rachel for smertefulde eksperimentelle behandlinger med røntgenstråling, noget som giver Rachel men for livet.

 

 

** Apr 2019

Megen snak om Michelles barndom og familie - og så tvivler hun bestemt ikke på sit eget værd. Lidt tør og kedelig.

I ”Min historie” fortæller den tidligere førstedame og en af nutidens mest beundrede og fascinerende personer, Michelle Obama sin personlige historie om sit liv - fra barndommen i Chicago til tiden i Det Hvide Hus. 

 

 

* Apr 2019

Uforvarende kom jeg til at kaste mig over denne uge-blads-kærligheds-roman af værste skuffe. Må dog indrømme at forfatterens fantasi overgår alt.........Alene fantasien er en stjerne værd.

Som barn tilbragte Julia Forrester mange lykkelige timer i drivhuset på det engelske gods Wharton Park, hvor hendes morfar var gartner.

 

 

 

**** April 2019

Sjove og utrolig mange erindringer fra KL's barn- og ungdom. Hvor er det ærgerligt at han ikke nåede at fortælle om sit voksenliv....

I ”Kim Larsen – Mine unge år” fortæller en af danmarkshistoriens mest elskede sangere, Kim Larsen hele historien om sin barndom, sin slægt, og de unge år i sit begivenhedsrige liv.

 

 

 

**** Apr 2019

Bog nr. 3 i Klinkevalstrilogien. Interessante personbeskrivelser og en sjov historie.

Charmerende og humoristisk portræt af københavnerkvinden Juliane, hendes ægteskaber og det brogede familieliv i et arbejdermiljø i Ovengaden oven Vandet på Christianshavn i 1880’erne

 

 

 

**** Apr 2019

Bog nr. 2 i Klinkevalsen trilogien. Lidt overfladisk men en spændende og let læst historie

Charmerende og humoristisk portræt af københavnerkvinden Juliane, hendes ægteskab og det brogede familieliv i et arbejdermiljø i Ovengaden oven Vandet på Christianshavn i 1880’erne

 

 

 

*** Apr 2019

 

Besynderlig skrevet historie om forfatterens familie, hvor forfatteren bruger mange sider på at fortælle om sin research og sine overvejelser.

"Alt må vige for natten" er en brutal, autobiografisk roman, som forfatteren, Delphine de Vigan, har skrevet om sin mor. Den kvinde, som bogen omhandler, voksede op i et barndomshjem, som på overfalden så idyllisk og velfungerende ud. Det var dog ikke tilfældet, så da denne kvinde skal stå til ansigt med voksenlivet, bliver hun knust.

 

***** Mar 2019

Fantastisk historie, blændende skrevet og uhyggelig læsning om de allieredes opførsel i Tyskland efter krigen.

"Signe" af Lars Johansson er en betagende, men intet mindre end sandfærdig historie om pigen Signe Gondrup og hendes liv under 2. verdenskrig. Hun forelsker sig i den tyske officer, Felix, og hun rejser med ham til Tyskland. Deres forhold ender brat, da Felix arresteres, og Signe må nu kæmpe en brav kamp for at finde sit livs kærlighed og for at holde sig i live i det krigsramte land.

 

 

***** Mar 2019

 

Endnu en blændende og medrivende roman af HW.

Sara Susanne, Elida og Hjørdis er Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundrede år er romanen om deres liv, om de mænd de ville have og de mænd de fik, og om børnene de fødte og opdrog op gennem århundredet.

 

* Mar 2019

Skuffende Robert Goddard.

Eldritch Swan er død. Det er i hvert fald hvad hans nevø Stephen tror, indtil Eldritch pludselig en dag dukker op efter at have tilbragt 36 år i et irsk fængsel. Han vil ikke fortælle hvorfor han har været fængslet, men insisterer på, at han er uskyldig.

 

 

*** Feb 2019

En lidt mærkelig bog, men fascinerende læsning om Baraka's seksualitet trods omskæring

Baraka, en betagende ung pige, er flygtet fra Somalia til Roskilde med sin familie. Inspireret af sit møde med den ældre jødiske kvinde, Esther, ønsker Baraka at assimilere sig i højere grad. Hun ændrer navn til Maria, bliver gift med en lokal og begynder at studere....

 

 

* Feb 2019

Noget af det dårligste jeg længe har læst. Ingen handling, ingen spænding men mest af alt en lærebog i smaragdslibning - hvem der så måtte være interesseret i det emne....
Pierre Levy, en jødisk smaragdsliber får nyt mod på livet efter tre hjertestop. Han genoptager kontakten til sin barndomsven, den muslimske juveler Youssef og påbegynder sit livsværk, slibningen af en sjælden smuk smaragd. Imens rejser Pierres datter, Zara, rundt i nogle af verdens farligste afkroge

 

 

**** Feb 2019

Spændende og tragisk dokumentarisk fortælling fra det nordligste Norge

Ved Ishavet er en stort anlagt fortælling om en kvinde og hendes uægte datter lige før og under Anden Verdenskrig. De lever i en lille fiskerbygd i Nordnorge og prøver hver for sig at få et liv midt i en voldsom og ødelæggende natur og i krigens kaos

 

 

*** Jan 2019

En uhyggelig historie som sammenkædes med nutidens unge som søger i deres rødder. Desværre er "nutids-delen" al for meget ugebladsromantik.

Gennem tredive år kidnappede børnehjemslederen Georgia Tann fattige børn fra Sydstaterne og solgte dem til rige familier i hele USA. Inden vi blev jeres er en gribende roman baseret på denne skæbnesvangre og virkelige historie.

 

*** Jan 2019

En lidt tam biografi omend de 350 sider blev læst på få dage - så noget har alligevel trukket.

Michael Bundensen giver i sin bog et sjældent og intimt indblik i den folkekære sangers liv. ”Michael Bundensen” er fortællingen om tiden som forsanger i Shu-Bi-Dua, livet som offentlig kendt person og om de to blodpropper, der ændrede hele hans liv.

 

 

**** Jan 2019

Lidt overfladisk men nogle gode og spændende historier.

”Asfalt og Blomster” foregår i flere fortællerspor. Et spor omhandler Jack, som vokser op i 1970érne hos sine bedsteforældre, efter hans mor findes myrdet i København. Han er indesluttet og dyster af sind, og 1980érnes mørke atmosfære trækker ham ind i punkverdenens univers af druk, stoffer og melankolske stemning.

 

 

*** Jan 2019

Lidt for langtrukken og for meget sort-syn.

Morten vokser op i ghettoen Urbanplanen på Amager med det værst tænkelige udgangspunkt - han er intelligent, dygtigere end sine jævnaldrende i skolen, og drømmer om at blive skuespiller. Men drømmene lever under umulige vilkår i et understimuleret miljø præget af vold og kriminalitet, samt en selvforstærkende underklasse-jantelov, der mere end noget andet dikterer, at man ikke skal tro, man er en skid.

 

 

***** Jan 2019

Forrygende beskrivelse af indvandrer problematikken. Rystende læsning.

I "Guds bedste børn" møder vi Simon, som endelig prøver at få sit liv tilbage på sporet, Mickey, der sidder i et sikret ungdomsfængsel og Jamil, der prøver at få sit liv tilbage efter en indlæggelse på den lukkede afdeling. De tre unge mænds liv er kædet sammen af ulykkelige omstændigheder og Jamil drømmer om at hævne sig.

 

 

* Igangværende Dec 2018

1800 sider

 

 

 

 

***** Dec 2018

Fantastisk som Puk Damsgård kan bevæge sig rundt i krigen i Syrien.....

Puk Damsgård har flyttet sit skriveværksted til fronten i Mosul i Irak for at skildre krigen og dens skæbner på tæt hold. Den ni måneder lange offensiv mod terrororganisationen Islamisk Stat var den mest omfattende militæroperation i landet

 

 

**** Nov 2018

Historien fortsætter - men bliver ikke helt forløst....

Syv sind handler om tvivl, opgør og forbudte tanker. Om syv menneskers stræben efter at lykkes på deres egne og på andres præmisser. Fortsættelse på 100 dage.

 

 

 

***** Nov 2018

Forrygende fortællekunst, kan næsten ikke lægge den fra sig.

100 dage er en roman om uro og begær. Løgn, svigt og selvbedrag. Om enevældige konger i og uden for kongehuset, og hvad der gemmer sig bag al pragten i de nordlige forstæder omkring Dyrehaven. 100 dage er en selvstændig efterfølger til den anmelderroste Hambros Allé 7-9-13

 

 

** Nov 2018

Alt, alt for meget drab, blod og makabre beskrivelser.
I 1437 bliver den svagelige Henry VI endelig myndig og overtager tronen efter sin for længst afdøde far Henry V. Samtidig tvinger de to adelige familier York og Lancaster England ud i en tredive år lang borgerkrig. Mens tordenskyerne samles, belejres Henry VI og hans støtter både i hjemlandet og i det delvist engelsk regerede Frankrig - for ikke alle tror på, at de rørte vande kan navigeres af en sygelig konge

 

 

Opgivet Nov 2018

Igen en lille pige der fortæller

 

 

 

 

Opgivet Okt 2018

 

 

 

 

 

Opgivet Okt 2018

SÅ kedeligt at høre en lille pige fortælle

 

 

 

 

*** Okt 2018

Pigekammeret er en uforglemmelig og hjerteknugende fortælling om vor tids tjenestepiger, om stærkt søsterskab og uventet venskab – og om at turde kæmpe for det, man ønsker sig og tror på. Søstrene Dolly og Tala er langt væk hjemmefra. I Singapores brændende hede må de slide fra morgen til aften for rige familier fra Vesten for at kunne sende penge hjem til deres egne familier i Filippinerne

 

 

*** Okt 2018

Rørende og rystende beretning om slavekvinden Philida.

Slavekvinden Philida er mor til fire børn, som hun har med sin herres søn Francis. Men hun skal sælges til en anden herre, da Francis’ far har beordret ham til at gifte sig med en fin, hvid kvinde.

Året er 1832, og Sydafrika er fyldt med rygter om at sætte slaverne fri. Philida beslutter sig for at risikere sit liv ved at indgive en klage mod Francis, der er løbet fra sit løfte om at sætte hende fri. Philida begynder dermed at afprøve grænserne for sin frihed.

*** Okt 2018

En kærlighedshistorie som ellers har en god historie, men ender ud i den rene ugebladsromance. Alligevel lidt rørende.

Sarah og Eddie falder pladask for hinanden, men problemet er, at de slet ikke kender hinanden, og efter 7 dage sammen, hører Sarah ikke længere fra Eddie: Han er forsvundet sporløst, og Sarah aner ikke hvorfor. Men der må være en god grund.

 

**** Sep 2018

Sydafrikansk forfatter som væver apartheid ind i en familie-historie.

I Nadine Gordimers roman "Min søns historie" ses livet i Sydafrika i årene op til 1990 gennem en sort drengs øjne, mens han ser sin far deltage aktivt i kampen mod apartheid og selv betaler de store personlige omkostninger.

 

 

***** Sep 2018

Sydafrikansk forfatter der skriver så hårene rejser sig.

En tør hvid årstid" fortæller om en sort aktivists død i en fængselscelle og den indvirkning, som tragedien har på en hvid sydafrikansk lærer, der på grund af sin vrede over systemets brutalitet og uretfærdighed må forlade sine hvide landsmænd for at kæmpe for de sortes sag – uden at de sorte af den grund vil have med ham at gøre.

 

* Sep 2018

En rædsel på mere end 600 sider, stort set uden handling. Langt værre end hendes første roman Stillidsen.

“Den lille ven” er Donna Tartts anden roman. Der er tale om et mysterium centreret om en ung pige bosat i de amerikanske sydstater i slutningen af det 20. århundrede. Hendes implicitte bekymringer om den længe uforklarlige død af hendes bror og dynamikken i hendes udvidede familie er i stærkt fokus såvel som de kontrasterende livsstile der er at finde i småbyerne og hos sydstatsfolkene.

 

***** Sep 2018

Endnu engang overrasker Mich Vraa. Efter en lidt stille start tager historien fart der både ryster og rører læseren dybt, dybt.
Burde have 6 stjerner.

FAITH er beretningen om hvordan Danmark vandt og efter 250 år atter mistede sin koloni i Vestindien. Men romanen er først og fremmest en handlingsmættet og intens fortælling om en stærk kvinde i et helt særligt øjeblik i historien.

 

**** Sep 2018

Fortsættelsen af "Hvis der skulle komme et menneske forbi".
Medrivende familiekrønikke om en taber-familie ud over det sædvanlige.
Hvad sker der med en familie i underskud, som pludselig kommer til penge? Som endelig får det, de har drømt om? Vil alt nu endelig blive godt i hjemmet for enden af den lange grusvej lidt uden for Skive?

 

 

*** Aug 2018

Sjove historier fra 70'erne.
Gode og dårlige ting kommer i stimer, og for Matti begynder det gode, da han og Moderen og Manden Med De Grå Bukser forlader lejligheden og flytter i hus på vejen. Her vrimler det med selvbyggere, socialister, børnelokkere og fisefornemme i et muntert sammenrend af vejfester.

 

 

***** Aug 2018

Mich Vraa overgår sig selv fra Håbet. Medrivende fortælling om Peter von Scholten.

Den 14. juli 1827 tiltrådte Peter von Scholten embedet som generalguvernør på Sankt Croix i Dansk Vestindien.

Præcis enogtyve år senere, den 14. juli 1848, forlod han øen i ly af mørket for at sejle til Danmark for sidste gang. Elleve dage forinden havde han – omgivet af mange tusind bevæbnede oprørere og imod den danske konges og regerings ønske – endelig sagt de ord der gjorde en ende på slaveriet i Dansk Vestindien: Now you are free!

*** Aug 2018

Vidunderlig roman. Meget speciel i opbygning og indhold men fyldt med satire.
Grev Alexander Rostov, hofjægermester og ridder af Skt. Andreasordenen, residerer allerede i suite 317 på Hotel Metropol i Moskva, da han i foråret 1922 bliver stillet for ’Hastekomitéen under folkets intendantur for indre anliggender’ anklaget for at have skrevet et digt (og for ikke at ville fralægge sig sine adelstitler). Det er i årene umiddelbart efter Den Russiske Revolution, og Rostov idømmes livslang husarrest på hotellet. Træder han uden for hoveddøren, vil han blive skudt ned på stedet.

 

**** Aug 2018

Hvis der skulle komme et menneske forbi følger en familie på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin succesfulde storebror, der tilsyneladende gladeligt låner familien penge, men kræver både taknemmelighed og kontrol til gengæld. Moderen bruger dagene på at kæderyge foran computeren, mens hun spiller internetkasino.
Hvert kapitel handler om en episode i forfatterens opvækst. Den ene mere spændende/rystende end den anden. Spændende og let læsning.

 

**** Jul 2018

Året er 2008. Jende og Neni Jonga er immigreret fra Cameroun med deres 6-årige søn og er nu bosat i Harlem. De kan dårligt tro deres held, da Jende bliver ansat som chauffør for Clark Edwards, der har en høj stilling hos Lehman Brothers. Clark går heldigvis mere op i diskretion end i at se Jendes papirer. Da Clarks kone, Cindy, hyrer Neni som husholderske, føler Jende og Neni, at deres lykke er gjort. Endelig tør de tro på deres drøm om en lysere fremtid i USA. Som chauffør og husholderske bliver Jende og Neni tilskuere til livet på første klasse i New York – et liv der står i diametral modsætning til deres eget.
Interessant at få fortalt om den amerikanske overklasse set med immigranternes øjne.

 

*** Jul 2018

 

Vibse er over halvvejs i livet, og tingene går ikke hendes vej. Mandag bliver hun fyret fra sit arbejde som gymnasielærer (røvhuller), torsdag flytter hendes datter Laura hjemmefra (lille ælling), og fredag har hun et kæmpeskænderi med sin mand Bent (idiot). Nu kan det være nok! Hun kører op i familiens afsidesliggende hus i Sverige for at være alene, men en snestorm rammer, strømmen går, og nu er Vibse ikke længere så sikker på, at turen til Sverige var en god idé.

 

**** Jul 2018

Mellem 1854 og 1929 blev mere end 200.000 forældreløse og gadebørn i USA sat på tog, der kørte tværs gennem Midtvesten til en uvis fremtid. På hver perron stod familier klar til at tage et barn for en skilling – en stærk dreng til marken, en nuttet lille baby… eller en pige, man kunne bruge, som man ville.

 

 

 

**** Jul 2018

For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

 

 

** Jul 2018

En thriller på godt og ondt - mest det sidste. Spændende og alligevel uendelig plat, ligesom plottet mister al jordforbindelse.
Efter en stormende forelskelse er Raphael og Anna allerede blevet forlovet efter seks måneder. Raphael fornemmer dog hurtigt at alt ikke er, som Anna fortæller. På en kærlighedsferie i Sydfrankrig spørger Raphael indtil Annas fortid.

 

 

**** Jul 2018

Anna Kerrigan på knap tolv får lov til at tage med sin far på besøg hos Dexter Styles, en mand som hun fornemmer er afgørende for hendes fars og hele familiens overlevelse. En historisk roman om 2. verdenskrigs betydning for New York og underverdenens barske hverdag.

 

 

 

*** Jun 2018

Handler om venskabet mellem børnene Lila og Elena, som opvokser i det fattige kvarter i Napoli. Fængslende og bevægende roman.
1. bind af 4 om de to veninders liv.

 

 

 

***** Jun 2018

Afslutningen på Dina's saga.
Barnebarnet Karna indlægges på sindssyge hospital i København og Anna følger med og ønsker sin frihed. Igen en roman af Wassmo som al for hurtigt når til sidste side.

 

 

 

**** Jun 2018

Den autodidakte fotograf tages til fange af IS. Hatten af for Puk Damsgaard - hun kan skrive så hårerne rejser sig.

 

 

 

*** Jun 2018

Selvbiografi om Knuds opvækst på Falster med en tysk mor (tæt efter krigens slutning) og en pertentlig far.
Bogen er ikke en fortløbende roman men fortæller i bidder både om Knuds problemer som "tyskerunge" og hans aner. Fortalt med et glimt i øjet.

 

 

 

*** Jun 2018

Frmesk fødes i en kurdisk familie hvor faderen kun ønsker drengebørn. Pigen bliver i stedet opfostret af bedsteforældrene.
En skræmmende roman om hvor stor indflydelse Islam har på selv de mindste dagligdags ting og hvor æresdrab er dagens orden.
En lidt afstumpet slutning.

 

 

**** Maj 2018

Uhyggelig roman om sovjets hærgen i Tjetjenien.
Utrolig barske historier om udryddelse af hele landsbyer.
Følger Ahkmed's bestræbelser for overlevelsen af den eftersøgte lille pige Havaa.

 

 

 

** Maj 2018

Handler om engelske straffefanger der slipper for galgen og i stedet bliver deporteret til Australien (Sydney).
Egentlig en spændende og uhyggelig beretning om de umenneskelige forhold fangerne havde dels i fængslet og dels på skibene, men der er lidt for meget gentagelse og "ugebladsroman".

 

 

 

***** Maj 2018

Et helt fantastisk liv - og hvilken personlighed.

 

 

 

 

** Apr 2018

En desillusioneret ugebladsjournalist låner en lejlighed i Bayeux i det nordlige Frankrig for at skrive sin 3. roman. Her møder han Antoinette og hendes far - tidligere officer i den tyske hær.
Også Antoinettes far skriver en roman - om krigen, og først da man får serveret dele af hans roman bliver bogen spændende.
Utrolig meget naturbeskrivelse gør bogen tung.

 

 

**** Apr 2018

En tankevækkende roman om teenagerne Isaac og Billy og deres familier i den tidligere stål by Buell.
Isaac vil søge lykken i Californien for stjålne penge og Billy har fucket up i sin glorværdige football karriere. Ved et tilfælde begår de to drenge et drab, som vender op og ned på deres og deres familiers løbebane.

 

 

 

*** Apr 2018

En let læselig spændingsroman om billetdamen Ingeborg, der forfølger opklaringen af hvorfor to små børn efterlades på Helsingør Station.

 

 

 

**** Mar 2018

Miriam er oprindelig en lille Roma pige der bytter identitet i de tyske koncentrationslejre - og lever på en løgn, som jøde, resten af livet i Sverige. Nok de mest uhyggelige beskrivelser af livet i koncentrationslejrene - uden at være udpenslende sidder man alligevel tilbage med en utrolig dårlig samvittighed. En fantastisk roman !

 

 

 

** Mar 2018

En noget flyvsk og forvirrende historie om kendisparret Isak og Linn. Til tider fængende og ind imellem usammenhængende og med en noget tynd slutning.

 

 

 

 

**** Mar 2018

Spændende debutroman om Same pigen i nordnorge som blev revet væk fra sine rødder og flyttede med faderen til Danmark.
En gribende bog med en overraskende slutning.

 

 

 

***** Mar 2018

Et brag af en afslutning på Wassmo's trilogi.
Benjamin flytter tilbage til Norge og histroien tager nogle dramatiske drejninger.

 

 

 

**** Feb 2018

Fortsættelsen af Dina's Bog hvor vi følger hendes søn, Benjamin, under sin uddannelse som læge i København.
Lige så gribende som Dina's Bog.

 

 

 

**** Jan 2018

 

En lidt anderledes familie krønike fra Nord Norge i 1800 tallet.
Meget fængslende at læse om den specielle Dina, som til tider er meget normal - og andre tider opfører sig grænseoverskridende - og måske især her endnu mere normalt.

 

 

*** Jan 2018

En sjov spændingsroman. Såre simpel og dog med et væld af budskaber.
Handler om perlefiskeren der finder en enorm perle, der burde give hans familie betydelig bedre levevilkår - men som ender med blot at bringe ulykke over den arme familie.
Sjovt som Steinbeck bruger musikbilleder til at beskrive personernes følelser.

 

 

**** Jan 2018

Handler om Jens Emil som nødtvunget udvandrer til USA/Alaska, hvor han som pionér bosætter sig en bjælkehytte udenfor guldgraverbyen Fairbanks. Spændende beskrivelse af guldgravertiden og den uberørte natur i Alaska.

 

 

 

Udenfor bedømmelse Dec 2017

En meget mærkelig roman der kræver tålmodighed. Er meget flyvsk og lidt svær at følge idéen bag romanen.
Hovedpersonen som er abejdsløs bliver forladt af sin kone og møder de mærkeligste medier i én stor sammensmeltning af fiktion og fantasi.
Jeg kunne ikke følge med og opgav halvvejs igennem.....for nu.

 

 

*** Dec 2018

Handler om de spedalske's ø Spinalonga som ligger ud for Kreta.
Historien begynder rigtig godt men ender ud i den rene ugeblads-
roman.

 

 

 

*** Nov 2017

Om den berygtede massearrestation af franske jøder Vel d'Hiv.
Journalisten Julia Harmond forsøger at opspore den lille jødiske pige der gemte sin bror i et skab da fransk politi dukkede op.
En spændende og uhyggelig historie men forfatteren savner en god grund til at journalisten sætter alt ind på at finde pigen.

 

 

* Nov 2017

Spansk professor myrdes og datteren løser mysteriet.
Et OK plot men datteren tillægges overdrevne evner. Gab.

 

 

 

**** Okt 2017

Om slavehandelen på De Vestindiske Bøger - en rystende men meget spændende roman. Godt fortalt og genialt opbygget.

 

 

 

** Sep 2017

Begår folk selvmord fra klippen over floden - eller er en morder på
spil ?
En lidt spøjs historie - og langt fra Kvinden i toget.

 

 

 

**** Sep 2017

Om undvegne slaver som hjælpes på vej nordpå via en hemmelig underjordiske jernbane som dog er fantasi men alligevel en spændende historisk roman.

 

 

 

*** Aug 2017

Følger et familiedrama hvor morfaderen er fraflyttet sin kone for at skrive bøger om fugle. Hans hemmelighed afdækkes da han dør.

 

 

 

*** Aug 2017

Følger personen Hugo fra dreng til vinbonde - med en masse begivenheder ind imellem. Lidt langstrakt og slet ikke på højde med Havets Katedral